خانه » 10مزیت شغل خیاطی و بررسی آنها

10مزیت شغل خیاطی و بررسی آنها

توسط مدیر سایت
مزیت خیاطی

خیاطی چیست و چگونه یک خیاط حرفه ای شویم

نیاز انسان به تن پوش به اندازه طول عمر انسان قدمت دارد. این هنر همپای پیشرفت زندگی بشر پیشرفت کرد و امروزه مهارت در خیاطی هنریست که در سر تا سر جهان تحسین بر انگیز است. با آموزش خیاطی و یادگیری این مهارت هر کس میتواند علاوه بر رفع نیازهای خود، منبع درآمد خوبی برای خود و خانواده خود نیز باشد.

شما اگر تصمیم جدی برای شروع خیاطی گرفته اید باید در کار خود صبور باشید .همچنین با تمرین و پشتکار، هر روز نکات و مهارتهای جدیدی را یاد بگیرید و با تمرین مداوم به یک خیاط حرفه ای تبدیل شوید.

شاید شما خیاطی را بشناسید که بدون الگو هم خیاطی تمیزی انجام میدهد، ولی توجه داشته باشید که بدون استفاده از الگو با آزمون و خطاهای زیادی روبرو میشوید.

تبدیل شدن به یک خیاط حرفه ای که بتواند لباس شب و مجلسی و یا حتی لباس عروس بدوزد بدون الگو کشی مشکل است و نیاز به سالها تجربه دارد.

با آموزش رسم الگو که به صورت رسم یک نقشه از کل آناتومی بدن است شما میتوانید اصولی تر این کار را آموزش ببینید و طی سالهای بعد با تجربه هایی که خود جمع آوری کردید کار خود را آسانتر ودر بعضی از مواقع بدون الگو انجام بدهید.

اگر تصمیم به یادگیری خیاطی گرفته‌اید و قصد دارید آموزش خیاطی در منزل را امتحان کنید، چه برای سرگرمی و چه خیاطی حرفه‌ای برای کسب درآمد، اما نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید، این مقاله دقیقا برای شما نوشته شده است.

فواید خیاطی

1- محل کار خیاطی

همانطور که میدانیم ، محل کار در حرفه بسیار مهم است. خیاطی حرفه ای است که محل های متفاوتی برای کار دارد. شما میتوانید بعد از کسب مهارت در محیط های مختلف مانند کارگاههای تولیدی، پاساژها، تولیدی های لباس ، کارخانجات پوشاک ، مزون ها و حتی منزل خود مشغول به کار شوید.

اتاق خیاطی
اتاق خیاطی
کارگاه خیاطی
کارگاه خیاطی
تولیدی یا کارخانه پوشاک
تولیدی یا کارخانه پوشاک

2- زمینه های مختلف خیاطی

شما بعد از گذراندن دوره های خیاطی میتوانید در یک یا دو رشته مورد علاقه خود مهارت بیشتری کسب کنید و در آن رشته به صورت تخصصی کار انجام دهید. رشته های مختلفی مانند پوشاک زنانه، پوشاک بچه گانه، پوشاک مردانه، پرده، لوازم آشپزخانه، رومیزی، رویه مبل و… و حتی با آموزش دیدن دوخت لباس عروس به صورت تخصصی کار خود را انجام دهید.

زمینه های خیاطی

3- درآمد خیاطی

هرچند درآمد خیاط ها متفاوت است اما شما میتوانید پله به پله درآمد خود را با گرفتن سفارشات بیشتر و همچنین مهارت بالاتر افزایش دهید. درآمد یک خیاط به فاکتورهای مختلفی مانند مهارت، تعداد سفارشات، خیاط خانگی بودن یا صنعتی وهمچنین شناخته شدن به عنوان یک فرد حرفه ای بستگی دارد.

درآمد خیاطی

4- خیاطی به عنوان شغل دوم

پیدا کردن شغل دوم معمولا بسیار سخت است چون هماهنگی با ساعات کاری خودتان انتخاب را دشوار میکند اما خیاطی برای شغل پاره وقت یا شغل دوم گزینه بسیارمناسبی است. در ساعات بیکاری خود میتوانید خیاطی کنید حتی برای کسانی که شغل اول آنها نیز به صورت شیفت های چرخشی است این کار مناسب است چون کارفرمای شغل دوم خود شما هستید. شما میتوانید با سرمایه کم و در منزل خود شغل دوم را داشته باشید.

شغل دوم

5- برند سازی در خیاطی

شما میتوانید بعد از کسب مهارت در خیاطی در زمینه برند سازی شخصی خود کار کنید. ساخت برند مهارتهای خاص خود را دارد و نیاز به آگاهی و اطلاعات زیادی ست که در صورت دانستن مواردی مانند بازاریابی و فروش و تبلیغات برند خاص خود را بسازید و درآمد بیشتری را کسب کنید.

برند سازی در خیاطی

6- نداشتن هزینه های اضافی

با کسب مهارت در این رشته میتوانید در منزل و بدون هزینه هایی مانند مالیات و رفت و آمد و با فقط با تهیه چرخ خیاطی و ملزوات خیاطی کار خود را آغاز کنید.

خیاطی در منزل

7- رضایت از خود و اعتماد به نفس با خیاطی برای خود و دیگران

مهارت در خیاطی به شما اعتماد به نفس میدهد. کلا مهارت داشتن در شغل های مختلف از جمله خیاطی ذهنیت مثبت و قابل احترامی را در دیگران ایجاد میکند ضمن اینکه خود شما میتوانید هر لباسی را که در ذهن خود تصور میکنید با هزینه کم بدوزید و از پوشیدن آن لذت ببرید. شیرینی آن اینجاست که میتوانید طبق سلیقه خود جنس و رنگ و مدل پارچه را خودتان انتخاب کنید و از سرگردانی برای پیدا کردن سایز و رنگ و مدل دلخواه خلاص شوید.

اعتماد به نفس

8- افزایش خلاقیت در خود و فعال نگه داشتن ذهن

خیاطی کردن احتیاج به درگیری ذهنی برای حل مشکلات دوخت و آموزش روشها و مدلهای جدید به صورت دائمی است. همین یادگیری مداوم باعث ایجاد خلاقیت وایده پردازی و فعال نگه داشتن ذهن شما میشود.

خلاقیت در خیاطی

9- مهارت و آینده نگری خوب در شغل خیاطی

یادگیری خیاطی یک مهارت فوق العاده ست،شما اگر شغل دیگری هم داشته باشید و به علتی کار خود را از دست بدهید میتوانید با همین مهارت کسب درآمد کنید ،در حقیقت این مهارت شما همانند کشتی نجاتی ست که همیشه همراهتان است. حتی از این شغل در هنگام مهاجرت به کشور دیگر نیز میتوانید از این راه درآمد داشته باشید و این مهارت همواره همراه و باعث سربلندی شماست.

آینده نگری

10- بازاریابی آنلاین در خیاطی

خیاطی ازجمله مشاغل سنتی است که می‌توان با کمی تغییر آن را به سمت مدرنیته برد. بسیاری از خیاطان با استفاده از ابزارهای مجازی نظیر: اینستاگرام و شبکه های مجازی ،طراحی سایت و بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به تبلیغ کسب و کارشان می‌پردازند. بسیاری از طراحان لباس نیز با استفاده از ژورنال‌های آنلاین یا وب‌سایت‌هایی نظیر پینترست به الگوبرداری از آخرین مدل‌های روز لباس می‌پردازند.

اگر شما خیاط خوبی شوید حتی اگر مکان مناسبی جهت کارگاه و یا حضور مشتریان در منزل خود را نداشته باشید میتوانید لباسهایی را به صورت سایز بندی بدوزید و با فروش آنلاین آنها کسب درآمد کنید.

فروش آنلاین میتواند در کسب درآمد و مشتری زایی برای افراد بسیار موثر باشد.

فروش آنلاین در خیاطی

کارگاه خیاطی و تجهیزات دوخت و دوز

1- فضای کارگاه خیاطی

ابتدا باید اتاقی را برای کارگاه انتخاب کنیم که فضای کافی جهت گذاشتن وسایل داشته باشد. سپس محل گذاشتن وسایل بزرگ مثل میز برش و چرخ های خیاطی و میز اتو را مشخص کرده و همچنین قفسه بندی هایی برای خرده ریزه های دوخت و دوز در نظر بگیریم.

2- نورپردازی

اتاق کارگاه باید نور کافی داشته باشد و بهتر است که از نورهای غیر مستقیم استفاده شود.

3- کف کارگاه

کف کارگاه را با کف پوش های قابل شستشو بپوشانید.با این کار جمع کردن سوزنها و همچنین نظافت کارگاه جهت تمیزی لباسها راحت تر است.

4- چرخ خیاطی مناسب

داشتن یک چرخ خیاطی، ضروری‌ ترین وسیله برای کارگاه خیاطی است. در نظر داشته باشید که متناسب با کار خود و نوع لباسی که قصد تولید آن را دارید، چرخ خیاطی مناسب را انتخاب و تهیه کنید. چرخ خیاطی راسته‌ دوز، یک سوزنه، دو سوزنه و چرخ زیگزاگ از انواع چرخ‌ های خیاطی موجود در بازار هستند.

5- اتاق پرو

اگر فضای کافی در اختیار دارید یک اتاق پرو مناسب با تهویه و نور مطلوب برای کارگاه خیاطی خود ایجاد کنید. با این کار نه تنها برای حریم شخصی افراد احترام قائل بلکه در آنها احساس خوب توجه به مشتری را نیز ایجاد می‌کنید. این احساس در کنار کار با کیفیت، مشتریان را به شما وفادار می‌کند.

6- ارتفاع مناسب جهت خیاطی

میز خیاطی میزی است که چرخ روی آن قرار می‌گیرد و  فرد خیاط پشت آن می‌نشیند. برای جلوگیری از کمردرد و خستگی بیش ‌از حد، حتماً میزی را انتخاب کنید که تمام ویژگی‌های یک میز خیاطی استاندارد را داشته باشد. میز خیاطی با ارتفاع ۶۵ سانتی‌متر و عرض ۴۲‌ سانتی‌متر، که از استحکام لازم نیز برخوردار باشد بهترین انتخاب برای یک میز استاندارد محسوب می‌شود.بلندی میز چرخ خیاطی، میز اتو ،میز برش استاندارد باشد و اگر میخواهید شخصی کار کنید متناسب با قد خودتان سفارش دهید.

7- صندلی استاندارد

8- نشستن طولانی مدت بر روی صندلی باعث آسیب‌های جسمی و کاهش انرژی در طول زمان کار می‌شود و اگر صندلي، مناسب با ساختار بدني فرد استفاده‌کننده و ماهيت کار نباشد، مي‌تواند در بلند مدت، باعث عوارض و ناراحتي‌هاي استخوانی ـ عضلاني شود. برای خرید صندلی حتما به ویژگی‌هایی نظیر پشتی ارگونومیک، ارتفاع قابل تنظیم و چرخ دار بودن آن توجه کنید. در صورت داشتن فضای کافی، برای مشتریان نیز صندلی‌هایی درنظر بگیرید تا در هنگام انتظار بر روی آن بنشینند.

8- قفسه بندی

قفسه و کمد در کارگاه بسیار ضروری ست. چون مقدار وسایل و خرده ریز زیادی در کارگاه داریم و اگر نظم نداشته باشند میتوانند موجب کلافگی شوند.

9- آینه

برخی افراد که به کار خیاطی مشغول هستند، نصب آینه مناسب، برای پرو لباس مشتریان را فراموش می‌کنند. آینه‌ اگر کوچک باشد و یا در جای درستی نصب نشده باشد زیبایی هنر شما را به افراد نشان نمی‌دهد.

10- تهویه مناسب

تهویه کارگاه باید مناسب باشد. چون گرمای زیاد هم باعث خواب آلودگی کارکنان و هم آزردگی مشتریان میشود.

کارگاه خیاطی
کارگاه خیاطی

وسایل دوخت و دوز

در دوخت و دوز و خیاطی لوازم مختلفی مورد نیاز است که انتخاب آنها بستگی به کارگاه و نیاز شما میباشد. این وسایل از لوازم برقی و بزرگ مانند چرخ های خیاطی مختلف، میز برش ،اتوهای دستی یا صنعتی ،قیچی برقی و… و همچنین وسایل خرده ریز مانند سوزن، نخ، بشکاف،لایی چسب،خط کش ،پیستوله و..را شامل میشود.

برای خرید کاملترین جعبه ابزار خیاطی کلیک کنید

چرخ خیاطی

انتخاب و خرید چرخ خیاطی مناسب و با کیفیت خیلی مهم است. یک چرخ خیاطی بی کیفیت هنگام دوخت با پارچه های مختلف ممکن است دوخت مناسبی انجام ندهد و باعث کلافگی و همچنین عقب افتادن کارهای شما بشود.

شاید شما یک خیاط مبتدی هستید و فقط برخی امور خیاطی ساده را در خانه انجام می‌دهید و نیازی به یک چرخ خیاطی حرفه‌ای ندارید. در این موارد باید گفت که حتی برای دوخت یک پارچه و خط مستقیم در آن، باید دوختی تمیز انجام داد.

علاوه بر آن تمامی دوخت‌های یک لباس فقط  شامل درزهای مستقیم نیستند. یقه لباس، دوخت حلقه آستین، دوخت کش و زیپ و… همگی باید با استفاده از یک چرخ خیاطی باکیفیت و مناسب انجام شود.

چرخ خیاطی خانگی

این چرخ ها همه کاره هستند. چون دوخت هایی مانند راسته، زیگزاگ ،گلدوزی ،جادگمه و … را انجام میدهند.برای خرید این چرخ ها نیز باید دقت کافی داشته باشیم تا همه انتظارات ما را برآورده کنند و بتوانیم انواع دوخت را با آن به راحتی انجام بدهیم . بهتر است هنگام خریدن تکه پارچه های مختلف مانند ضخیم مثل پالتویی ، نازک مانند حریر و پارچه های کشی مانند ریون را همراه خود داشته باشیم تا بتوانیم کار با چرخ را یاد بگیریم. همچنین چرخ مناسب را انتخاب کنیم.

چرخ خیاطی خانگی

چرخ خیاطی راسته دوز صنعتی

این چرخ فقط راسته دوزی انجام میدهد ولی سرعت بسیار بالایی دارد و کار دوخت راسته را بدون کش آوردن و دقیق انجام میدهد.

چرخ صنعتی
چرخ راسته دوز صنعتی

چرخ سردوز یا اورلوک

مخصوص پاکدوزی لبه هاست. این چرخ ها مجهز به تیغ هستند و هنگام سردوزی اضافه و ریشه های پارچه را هم میبرند و سردوزی میکنند.

در انواع مختلف خانگی و صنعتی در بازار وجود دارد. چرخهای سر دوز سه نخ یا پنج نخ هستند .از چرخ سردوز 3 نخ برای دوخت پارچه های معمولی، 4 نخ برای دوخت پارچه های تریکو و از سردوز 5 نخ برای دوخت انواع پیراهن و شلوار استفاده می شود.

چرخ سردوز
چرخ سردوز صنعتی

چرخ میاندوز

چرخ میاندوز یکی از انواع چرخ های خیاطی صنعتی است که در نهایت برای دوخت میانه پارچه کاربردی مطلوب دارد و به اصطلاح به عنوان تمیز دوز شناخته می شود. بدین معنی که دوختی که با استفاده از چرخ بر روی پارچه زده می شود، خیلی مرتب است و ظاهری آراسته به پارچه و لباس می بخشد.

این چرخ میانه پارچه را خیلی خوب میدوزد و به همین علت به آن چرخ میاندوز میگویند.

مهم ترین کاربرد این چرخ در خیاطی برای دوخت پارچه هایی از جنس کشی و انواع پارچه هایی با جنس تریکو است تا دوختی حرفه ای را انجام دهد.

کسانی که کارگاههای تریکو دوزی و یا لباسهای ورزشی دارند به این چرخ نیاز دارند. مصرف انرژی این چرخ بالاست و معمولا سروصدای زیادی هم دارد.

قیمت این چرخ هم نسبتا بالا است و برای منزل و کارهای شخصی مناسب نیست و بیشتر برای کارگاههای تولیدی استفاده میشود.

چرخ میاندوز
چرخ میاندوز

انواع اتو

اتو بخار

اتوهای بخار بیشترین استفاده را در مصارف خانگی دارند. استفاده آسان و سریع، مهم‌ترین عامل پرطرفدارشدن این مدل‌ها می‌باشد. اتوهای بخار قابلیت تنظیم در دماهای مختلف برای انواع پارچه را دارند که مانع از سوختن لباس‌ها می‌شود. به علاوه بخار آبی که روی لباس اسپری می‌شود، باعث بهینه‌شدن فرایند و کاهش زمان اتوکشی شده و در نتیجه مصرف برق کاهش می یابد. از مزایای اتو های بخار، می توان به گرم شدن سریع و قیمت مناسب در مقایسه با مدل های پرسی اشاره کرد، اما در مقابل، توان کمتر این مدل ها منجر به افزایش زمان اتو کردن نسبت به مدل های پرسی می شود.

اتوی بخار

اتو مخزن دار

ان نوع از اتو ها دارای مخزن آب مجزا هستند که امکان تولید بخار بسیار زیاد را فراهم می کند، بعلاوه در مقایسه با اتو های بخار، حجم مخزن بالاتری داشته و نیاز نیست در مدت های کوتاه مخزن را پر کرد بنابراین آب درون آن به سرعت تمام نمی شود. این اتوها قیمت بالاتری دارند و بیشتر در کارگاههای خیاطی استفاده میشوند.

اتوی مخزن دار

اتو ایستاده-بخارگر

بخارگرها نسبت به اتوهای متداول دارای ساختاری متفاوت هستند. این مدل از اتو با دارا بودن تنها یک بخش بخار ساز، برای اتوکردن لباس‌های حساس و گران، پرده و حتی لباس‌هایی که به تن دارید مناسب هستند. مهم‌ترین مزیت بخارگرها در این است که امکان اتوی عمودی لباس‌ها را فراهم می‌کنند.از این اتوها در بوتیک ها وفروشگاههای لباس عروس و مجلسی استفاده های زیادی میشود.

اتو بخارگر یا ایستاده
اتو بخارگر یا ایستاده
اتو بخارگر با جالباس
اتو بخارگر مجهز به جالباسی

اتو پرسی

اتوهای پرسی از دسته اتوهای بخار هستند که گزینه‌ای جذاب برای خرید به نظر می‌رسند. این نوع اتوها بیشتر برای اتو کردن پارچه، ملحفه، شلوارهای لی و پارچه‌ای در سریع‌ترین زمان به کار می‌روند. البته کار کردن با این نوع اتوها نیازمند داشتن تجربه کافی است. از مزایای اتوهای پرسی می‌توان به سرعت بالای اتوکشی، دارا بودن صفحات با اندازه های متنوع و قدرت بالای صاف‌ کنندگی اشاره کرد. اما ایراد اساسی این مدل، نیاز به فضای نسبتا زیاد و همچنین سخت بودن اتو کردن قسمت های کوچک لباس است.

اتو پرسی
اتو پرسی

قیچی

قیچی بهتر است فلزی باشد و تیغه هایی داشته باشد که قابل تیز کردن باشند.انواع مختلفی در بازار موجود است که بسته به نوع کار خود میتوانید آنها را خریداری کنید.

انواع مختلف قیچی مانند قیچی ساده خیاطی یا برش ضخیم ، قیچی کوچک جهت شکافتن درزها و دوخت های ظریف و نوع زیگزاگ که مخصوص پارچه هایی است که به سرعت ریشه میشوند. و البته به خاطر دندانه های تیغه قابل تیز کردن نیست و بهتر است در صورت نیاز نوع با کیفیت آن را خریداری کنید.

قیچی های خیاطی
قیچی خیاطی ساده و ضخیم بر
قیچی زیگزاگ
قیچی زیگزاگ

برای خرید کاملترین جعبه ابزار خیاطی کلیک کنید

قیچی های برقی

در کارگاههای بزرگ که تعداد کار بالاست نیاز است از نوع برقی آن استفاده شود. که نسبت به تعداد لایه های پارچه از مدلهای مختلف قیچی مثل عمود بر یا هشت پر با ولتاژ مناسب کار انتخاب میشود.

قیچی عمود بر
قیچی برق هشت پر
قیچی هشت پر(تیغه آن هشت گوشه دارد و گرد نیست)

کاغذ الگو

کاغذ الگو سفید

کاغذ الگوی سفید یا کاغذ روزنامه ای. بسیاری از افراد از این کاغذ برای الگوکشی استفاده میکنند چون رسم خطوط بر روی آن راحت تر است اما باید توجه داشته باشید که این کاغذ نسبت به کاغذ زرد زودتر پاره میشود.

کاغذ سفید خیاطی

کاغذ الگو زرد

مناسب ترین کاغذ برای کشیدن الگوهاست. این کاغذ نسبت به نوع سفید آن، مقاومت بیشتری نسبت به پارگی دارد.

کاغذ زرد خیاطی

کاغذ الگو پوستی (مخصوص کپی)

این کاغذ سفید و نازک است برای کپی کردن قسمت ها و یا کل یک الگو استفاده میشود. بافت آن کمی زبر است و کشیدن خطوط بر روی آن راحت است. از این کاغذ دز شیرینی پزی و نقشه کشی هم استفاده میشود.

کاغذ پوستی

کاغذ الگوی روغنی (مخصوص کپی)

کاغذ روغنی بسیار شفاف است و جهت شیرینی پزی و کپی برداری استفاده میشود. صیقلی بودن این کاغذ باعث میشود که خطوط کمی به سختی بر روی آن کشیده شوند، اما به دلیل شفافیت بالای آن، طرح زیرین، بسیار واضح دیده میشود و کپی برداری با این کاغذ راحت تر است.

کاغذ روغنی خیاطی

وسایل اندازه گیری

متر یا سانتی متر

مناسب خیاطی آن 150 سانت است و به صورت پارچه ای و پلاستیکی در خیاطی استفاده می شود.نوع فلزی آن معمولا در نجاری و شیشه بری مورد استفاده قرار میگیرد.

متر خیاطی

برای خرید کاملترین جعبه ابزار خیاطی کلیک کنید

خط کش و گونیا

برای خیاطی بهتر است از خط کش های 50 یا 60 سانتی استفاده شود. گونیا هم برای مشخص کردن زوایا به کار میرود.سایز های مختلف خط کش و گونیا در خیاطی کاربرد دارد.

خط کش و گونیا

گونیا منحنی – خط کش موازنه – خط کش منحنی (خط کش های مخصوص خیاطی)

برای رسم خطوط منحنی ،زوایا ،قرینه کردن ساسونها ،خط راه جا دگمه و غیره استفاده میشود.

خط کش های مخصوص خیاطی

برای خرید خط کش منحنی و گونیای بزرگ سه عددی کلیک کنید

پیستوله

برای طراحی خطوط منحنی مثل حلقه آستین و حلقه گردن استفاده میشود.

پیستوله
پیستوله

شابلون الگو جهت جزوه نویسی

این شایلون ها برای رسم الگو در جزوه ها طراحی شده و کار کشیدن الگوی اولیه را در دفاتر راحت تر میکند.

شابلون جزوه نویسی
شایلون جزوه نویسی

لوازم علامت گذاری

صابون خیاطی-گچ مخصوص (مِل)-مداد مِل- رولت -کاربن مخصوص خیاطی

وسایل علامت گذاری خیاطی
انواع وسایل علامت گذاری خیاطی
رولت و کاربن خیاطی
رولت و کاربن خیاطی

برای خرید کاملترین جعبه ابزار خیاطی کلیک کنید

بالشتک های مخصوص اتو

بالشتک بیضی و استوانه ای

بالشتک بیضی برای اتو کردن درزهای منحنی و یا شکل دادن به قسمت هایی از لباس استفاده میشود. نوع استوانه ای بالشتک برای اتوی درزها استفاده میشود.

بالشتک اتو
بالشتک اتو بیضی و استوانه ای

ژانت یا طیاره

میز اتوی کوچکی است که از آن بیشتر برای اتو کردن آستین و یا حلقه آستین بعد از خُرد دادن استفاده میشود. همچنین برای اتوی درزها در قسمتهایی که به صورت لوله ای هستند.

ژانت

مانکن خیاطی

مانکن های خیاطی سوزن خور هستند و معمولا پایه قابل تنظیم دارند. ابن مانکن ها بر اساس سایزهای استاندارد ساخته میشوند .شما میتوانید سایز استاندارد مورد نظر خود را خریداری نمایید و یا متناسب با اندازه های مورد نظرتان مانکن خاص سفارش بدهید.

در هر کارگاهی نیاز به مانکن وجود دارد .برای نمایش ظاهر لباس و یا رفع ایرادهای احتمالی ،صاف کردن پایین دامن و غیره کاربرد دارد.همچنین میتوان بر روی آنها کار مولاژ انجام داد.

مانکن خیاطی

سوزن های خیاطی

سوزن دستی

دارای انواع مختلفی است .بهتر است که متناسب با کارخود سوزن را انتخاب کنیم .مثلا برای منجوق دوزی از سوزن بسیار باریک و برای ملحفه دوزی از سوزنهای ضخیم تر استفاده میکنیم.

ما در خیاطی معمولی مانند کوک زدن و یا پس دوزی از سوزنهای باریک و بلند بیشتر استفاده میکنیم . چون هم راحت تر داخل پارچه فرو میروند و هم پارچه را نخ کش و یا ریشه نمیکنند.

انواع سوزن خیاطی

سوزن چرخ خیاطی

سوزن های چرخ خیاطی در شماره های مختلف و انواع متنوع در بارار موجود است. بیشترین استفاده در چرخهای خانگی و گلدوزی سوزن شماره 14 است.برای پارچه هایی با لطافت بیشتر مانند حریر بهتر است از شماره های پایین تر سوزن مثل 11 یا 9 استفاده کنیم تا پارچه آسیب نبیند.سوزن چرخ خای صنعتی متفاوت است.

برای دوختن پارچه های کشی از سوزنهای ته آبی و یا ژرسه دوزی استفاده میکنیم تا دوخت به خوبی انجام شود و بخیه رد داده نشود.

سوزنهای دو قلو هم برای دوخت دوردیف موازی هم استفاده میشود.

سوزن دو قلو
سوزن دو قلو
سوزن ته آبی – ژرسه دوزی
سوزن چرخ
انواع سایزهای سوزن چرخ خیاطی

سنجاق و جا سنجاقی

سنجاق های ته گرد بهتر است از نوع بلند و نازک باشند تا پارچه آسیب نبیند.

سنجاق های ته مرواریدی راحت تر جمع آوری میشوند و معمولا نازک هستند.

جاسنجاقی در انواع رومیزی و مچی جهت نگهداری و جلوگیری از پراکنده شدن سنجاق ها استفاده میشود.

سنجاق ته گرد
سنجاق ته مرواریدی
جا سنجاقی رومیزی
جا سنجاقی رومیزی
جا سنجاقی مچی
جا سنجاقی مچی

بشکاف

برای شکافتن دوختها استفاده از بشکاف کمک زیادی میکند. هنگام استفاده دقت کنید که پارچه را پاره نکنید.روش استفاده صحیح از بشکاف را در اینجا آموزش داده ایم

بشکاف خیاطی

برای خرید کاملترین جعبه ابزار خیاطی کلیک کنید

قرقره نخی مرسریزه یا قرقره نخ معمولی

نخ این قرقره الیاف تابدار دارد و بیشترین مصرف را در خیاطی دارد و در اتواع رنگها موجود است. بهتر است که هنگام خرید قرقره تکه ای از پارچه را همراه خود ببرید تا دقیقا رنگ مناسب آن را بخرید.

انواع قرقره معمولی
قرقره نخ مرسریزه یا قرقره معمولی

قرقره ابریشمی

این قرقره برای دوخت انواع پارچه های ابریشمی استفاده میشود و ظرافت زیادی دارد. بعضی از انواع نخ های ابریشمی برای گلدوزی با چرخ هم استفاده میشوند.

قرقره ابریشمی
قرقره ابریشمی

قرقره نخ کوک

نخ کوک باید آهار نداشته باشد و صاف و یکدست با ضخامت یکسان و بدون گره باشد. این نخ استحکام کمی دارد و بعد از کوک زدن راحت تر شکافته میشود.

نخ کوک خیاطی
نخ کوک

قرقره کش قیطان

این قرقره ها خاصیت کشسانی زیادی دارند. برای چین کش کردن پارچه از آن استفاده میشود که باید به دور ماسوره بپیچیم و به عنوان نخ زیر در چرخ استفاده کنیم.

کش ماسوره

زانفیکس

زانفیکس در حقیقت یک نوع چسب دوطرفه حرارتی لباس است. این نوار بین دو قطعه پارچه قرار میگیرد و با حرارت دادن با اتو این دو قسمت به هم چسبانده میشوند.

برای چسباندن لبه های پایین دامن و یا شلوار و سجاف و قاپک و … میتوان از زانفیکس استفاده کرد. با این کار لبه ها حالتی آهار دار به خود میگیرند و در عین حال به هم میچسبند.

توجه داشته باشید که استفاده از زانفیکس برای لبه های لباس ظاهر تمیز و زیبایی به لباس میدهد ولی ممکن است در اثر شستشو جمع شود و چسب آن باز شود. برای محکم شدن کار بهتر است بعد از چسباندن زانفیکس در چند جا با نخ و سوزن بَست زده و یا پس دوز شود که کار کاملا محکم گردد.

زانفیکس ها به دو رنگ سفید و مشکی و در عرض های مختلف 1 سانتی و دو سانتی و حتی عرض 110 در بازار وجود دارند.

زانفیکس دورنگ

برای خرید کاملترین جعبه ابزار خیاطی کلیک کنید

استفاده از زانفیکس متری برای چسباندن کامل سجاف ها کاربرد دارد. مانتو و لباسهای جلو باز که سجاف بلندی دارند، با چسباندن این زامفیکس بین سجاف و لباس، ایستایی بهتری میگیرند.

زانفیکس متری

زانفیکس مشبک هم نوع دیگری از زانفیکس است که معمولا بر روی یک طرف آن کاغذ قرار دارد. ضخامت زانفیکس مشبک بیشتر است و مقاومت بیشتری دارد.

این مدل زانفیکس، به دلیل ضخامت آن در تعدادی از لباسهای نازک، قابل استفاده نیست.

زانفیکس مشبک
زانفیکس مشبک

2 دیدگاه‌ها
5

You may also like

2 دیدگاه‌ها

هیمن اکتبر 16, 2022 - 11:34 ب.ظ

خیلی مفید و به روز بود تشکر

پاسخ
TimothyChene سپتامبر 21, 2023 - 4:54 ب.ظ

interesting news

پاسخ

Leave a Comment